TEKNOFEST İzmir’de Heyecan Devam Ediyor

TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali İzmir’de, ikinci gününde tüm hızıyla devam etti. Üçüncü gününde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı ağırlayacak olan festival yine dopdolu programı ve etkinlikleri ile ziyaretçilerine unutulmaz anlar yaşattı.

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yürütücülüğünde İzmir Çiğli Havaalanında düzenlenen TEKNOFEST'in ikinci gününde ana sahnede "Hayata Bağlan Korosu", "Rafadan Tayfa Teknolojik Tayfa", "Hürkuş ve Gökbey Müzikali", "Sahne Senin", Uçan Çocuklar Akrobasi Gösterisi" katılımcılar tarafından büyük ilgi gördü. Ziyaretçiler ayrıca birinci gün olduğu gibi "Dikey Rüzgar Tüneli", "İklim Tüneli", "Güneş Gözlemi", "Planetaryum", "Uzay Temalı Çocuk Parkı", "Simülasyon Deneyim Alanları", "Paydaş-Sponsor Katılımcı Stant Aktiviteleri", "Kara ve Hava Araç Sergisi", "Sıcak Hava Balonu" ve "Pedallı Uçuş Etkinliği"ni deneyimlediler. TEKNOFEST Bilim Sokağı Atölyeleri ile paydaş ve sponsorların düzenlediği katılımcı atölyeleri de gün boyunca devam etti.

SOLOTÜRK, İzmir semalarında yine muhteşem bir gösteri uçuşu gerçekleştirdi. Jandarma Çelik Kanatlar, Paramotor, yerli ve milli üretim hava araçlarından Atak Helikopteri gösterisi de festivalde büyük alkış aldı.

TEKNOFEST Girişim Yarışması kapsamında "Turizm Teknolojileri ve Oyun" "Çevre, Enerji ve İklim Teknolojileri", "Engelsiz Yaşam Teknolojileri" ve "Sağlık ve İyi Yaşam Teknolojileri" alanlarındaki girişimlerin tanıtılacağı etkinliklerde Deneyap kapsamında da ülke genelinden başarılı öğrencilerin oluşturduğu takımlar "Makeathon" ve "Fikir Maratonu"nda mücadele ettiler.

TEKNOFEST’ten Çocuklara Unutulmaz Uçuş Deneyimi

Çocukları hayalleri ile buluşturan TEKNOFEST, ilk yılından bugüne geleneksel olarak gerçekleştirdiği özel uçuşlara İzmir’de de devam etti. Uçuş programı kapsamında bugün Manisa Köy Okulu öğrencileri, Türk Kızılay’ı Yetim Destek Projesi ile farklı illerden gelen öğrenciler, Özdemir Bayraktar Vakfı “Bir Çocuk Gelsin Bir Uçağa Dokunsun” gezi programı öğrencileri ve Aliağa Kaymakamlığı Şehit Çocuklarından oluşan toplam 209 çocuk gökyüzü ile buluşarak unutulmaz bir deneyim yaşadı.